.:Followers:.

March 02, 2010

ada apa dengan 3 mac1924???


.:بسم الله الرحمن الرحيم:.


" Misi kita telah Berjaya di Turki. Kerajaan Turki Uthamaniyah telah pergi dan tidak mungkin akan datang kembali, kerana punca kekuatan sebenar Islam kita sudah hapuskan iaitu Khilafah Islamiyah. “ – Lord Qiruzon , 12 Oktober 1923 –

Derapan sejarah telah berlalu namun masih segar di benak ingatan tarikh palitan sejarah hitam buat seluruh saentero dunia Islam apabila pada 3 Mac 1924, Kerajaan Turki Uthmaniyah pimpinan Sultan Abdul Majid II secara rasminya telah jatuh ke tangan pemerintah sekular pimpinan Mustafa Kamal Attarturk Laknatullah alaih.

Seluruh dunia Islam terjaga dari lenanya dengan kejutan yang amat besar, setelah dilamun mimpi ngeri dan menakutkan. Mereka seolah-olah tidak percaya dengan apa yang berlaku, apa yang didengar dan apa yang dilihat hingga timbul pelbagai persoalan : Adakah masih ada Kerajaan Islam Uthmaniyah? Adakah betul kerajaan yang kuat telah tumbang? Kerajaan apakah selepas ini yang mampu mempertahankan Islam dan umatnya? Tragedi ini merupakan sejarah hitam dan pahit bagi setiap insan yang bergelar muslim.

Dalam masa yang sama, dunia Kristian dan Yahudi juga tersedar daripada suatu mimpi yang amat indah, seolah-olah telah mendapat apa yang dicita-citakan sebelum ini iaitu kejatuhan Khilafah Islamiyah. Kegembiraan disambut segenap lapisan masyarakat Kristian di seluruh dunia. Seorang jeneral tentera bernama Al-Alambi dengan bongkak berkata setelah memasuki al-Quds : “ Sekarang telah tamatlah peperangan Salib “. Begitu juga dengan jeneral tentera Perancis yang bernama Goro. Beliau pergi ke makam Salahuddin al Ayyubi yang berada di Damascus dan berkata sambil memijak-mijak makam tersebut : “ Bangunlah wahai Salahuddin ! Sekarang kami telah kembali ! “

Sabda Rasulullah SAW :
“ Tidak akan terjadi hari kiamat sehinggalah sampai masa orang-orang Yahudi memerangi umat Islam lalu umat Islam memerangi mereka sehingga mereka lari bersembunyi di sebalik batu-batu dan pokok-pokok. Batu-batu dan pokok-pokok lamtas berkata : Wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada orang Yahudi, maka datanglah dan bunuhlah dia.”

Mari semua ! Bangit dan sedarlah tanggungjawab kita yang sebenar. Di tangan kita tergenggam arah agama dan bangsa. Usah lalai dan biarkan umat Islam terus menerus dihinjak dan dicaci. Kini kitalah mata rantai dan pendukung kepada  perjuangan Islam yang akan menggegarkan saentero dunia dengan kalimah agung ALLAH AKBAR !!!


 

5 comments:

Anonymous said...

astaghfirullah hal azim..
saya bru tau ape yg b'laku time 3 mac..huhu
syukran m'brithu!!

.:khaulah al-azwar:. said...

afwan

Werdah said...

Salam Mujahidah Asrar.

datang ke blog makcik ya.. ambil award blog Bangkit kembali.. thanks

.:khaulah al-azwar:. said...

syukran jazilan (^-^)

penganalisis peratus said...

rasanya tidak sampai 10% orang islam di malaysia yang tahu pasal 3 mac 1924 ini..sedihnya..